Opleidingsorkest

Onze jeugd heeft bij ons een speciale plek. We koesteren de volgende generatie muzikanten en bieden hen volop kansen om te groeien. Zelf muziek leren maken is natuurlijk superleuk. Maar wat ook heel leuk is om samen met anderen te spelen. Dit leer je in het opleidingsorkest.

Na muziekles kun je deelnemen aan het opleidingsorkest
Na ongeveer anderhalf jaar les stromen leerlingen door naar het opleidingsorkest, wat bestaat uit muzikanten van verschillende niveaus en leeftijden. Een aantal leden speelt nog niet zolang, anderen hebben juist al heel wat jaren ervaring en spelen inmiddels ook in het fanfareorkest. De gevorderde muzikanten bieden graag hulp aan de beginnende leden om deze zoveel mogelijk plezier uit muziek maken te laten beleven.

Welke muziek speelt het opleidingsorkest?
De muziek die wordt gespeeld is heel divers. Zo speelt het orkest popmuziek, marsen, klassieke stukken, liedjes uit musicals of film en stukken die meerder soorten genres aan het licht brengen. Er wordt altijd gekeken of de muziekstukken passen bij de muzikanten en dat iedereen het (uiteindelijk) goed kan spelen.

Het orkest geeft ieder jaar verschillende concerten. Zo spelen we op dorpsstraatfeesten en braderieën in de buurt, maar doen we ook mee aan jeugdfestivals.

Heb je nog meer vragen, wil je graag bij ons leuke opleidingsorkest komen spelen of wil je een keer komen kijken? Mail dan naar jeugd@aerenamstel.nl.